Date ready or not?

Na negen maanden maakte m’n lockdown vriendje geheel onverwachts een einde aan onze ‘relatie’. Alhoewel hij zeker geen Christmas dinner material was – wel erg aantrekkelijk maar met een diepgangsniveau van smartlappen, frikandellen, Benidorm, steenkolen Engels en het consequent gebruik van ‘me’ in plaats van ‘mijn’ of ‘m’n’ – was ik toch erg op hem gesteld geraakt. Misschien zelfs wel een beetje verliefd, om met Hazes’ woorden te spreken… Negen maanden waren we vrijwel ieder weekend samen en we zijn zelfs 2 keer op vakantie geweest (tegen het advies van de rijksoverheid in). De laatste keer ging de reis naar…. – je raadt het al-… Benidorm! waar ik voor het eerst van m’n leven in een caravan heb geslapen (en gewerkt) op de camping met… -je raadt het al-… bier, frikandellen, heel veel rollators en natuurlijk Hazes. Deze reis staat inmiddels zeker in mijn top 3 met ergste horrorvakanties en ik heb dan ook gezworen nooit meer in m’n hele leven m’n vakantie in een caravan door te brengen, laat staan naar Benidorm te gaan.

Al een week nadat hij het had uitgemaakt, kwam hij op een middag een bakkie doen (om met zijn woorden te spreken) en vertelde doodleuk dat hij iemand anders had ontmoet (Huh? Nu al? Hoe dan?) met wie hij naar een parenclub was geweest. Ik ben best open-minded, vind ik zelf, maar ik kreeg toch een beetje kots neigingen bij het idee dat hij nog geen week daarvoor met mij het bed had gedeeld en voelde me flink in de maling genomen.

En toen viel opeens het kwartje en besefte ik dat m’n IQ én EQ, ambitie en scherpe humor ook letterlijk 9 maanden lang in een lockdown hadden gezeten, of in ieder geval in een soort winterslaap.  Ik lachte om zijn slechte, te platte grappen, we binge watchten heel Netflix door met teveel drank en af en toe een joint en hij liet scheten en boeren alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Iets wat ik echt heel onaantrekkelijk vind in een man, maar ja, liefde maakt nou eenmaal blind. Maar het ergste waren nog zijn ademoefeningen, die hij, terwijl Iceman Wim Hoff hem vanaf YouTube onverstaanbaar toe murmelde, deed ter voorbereiding op zijn ‘koud water badje’ in een hele ranzige regenton. Als een bronstige eland lag hij hijgend en brommend naast me en dat waren achteraf gezien by far de minst opwindende momenten van die 9 maanden.  De hele grap van het verhaal was dat ik zelf, zonder ook maar 1 ademoefening ter voorbereiding, probleemloos het ijskoude water indook. Maar goed, ik heb zeker geen spijt. Ik ben in ieder geval wel 9 maanden ‘onder de pannen geweest’ en alhoewel de seks net zoveel diepgang had als hij zelf, was ieder weekend voor mij wel een gezellig ‘uitstapje’ en ben ik de lockdown doorgekomen zonder me eenzaam of alleen te voelen. Maar nu is het weer date-time. Terug op Tinder, Happn én Innercircle met inmiddels meer dan 3.800 ‘likes’. 9 kilo lichter dankzij een dieet zónder frikandellen en bingewatch avonden en na een heerlijke zonvakantie op Mallorca helemaal date-ready. Ik ga m’n blog daarom de komende tijd gebruiken om al m’n date ervaringen op papier te zetten. Namen zijn natuurlijk gefingeerd. De rest niet. Oh ja, no worries: er komen geen parenclubs meer in voor 😉

4 gedachtes over “Date ready or not?

  1. Me heb me kosteluk vermaeckt 😂
    Klonk echt als een Candlelight dinner in die sleurhut 🤭

    Blijven schrijven Cath!

    Liefs van Julliette Letterie, destijds op zoek naar haar Romeo

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s