The lone soldier deel 1

Iemand heeft me het voorstel gedaan om van m’n blogs podcasts op te nemen. Nou zijn mijn verhalen vaak kort, want dat leest het lekkerste weg, maar dus te kort voor een podcast. Ik ga mijn blogs daarom opknippen in verschillende delen.  Hierbij deel 1 van The lone soldier…

Op dating sites (met name Tinder en Happn) stikt het van de nepprofielen. Mannen (waarschijnlijk ook vrouwen hoor) die zich voordoen als een ander, een fictief persoon met de beste kwaliteiten die een vrouw zich maar kan wensen. Meestal kan ik die nepperds er wel tussen uitvissen. De foto’s en hun profielen zijn te mooi om waar te zijn: fotomodellen met een PhD of academische graad, zorgzaam en lief, zongebruind en met een stralende lach. Volgens hun berichten zijn ze dol op puppy’s en ben je de mooiste vrouw ter wereld; zijn soulmate waar hij maar al te graag oud mee wil worden.

De afgelopen maanden heb ik een nieuw fenomeen binnen deze fakeprofielen ontdekt: the lone soldier. Een knappe man met enkele normaal uitziende profielfoto’s maar zonder profieltekst erbij. En meestal zijn ze Engelstalig. Een match is snel gemaakt en ik waan mezelf al bijna in de 7e hemel dat hij mij terug-liked. Tijdens het chatten begint de man in kwestie uiterst charmant. ‘Wat zo’n mooie vrouw als ik op Tinder of Happn doe, zo’n verschijning kan toch niet single zijn? De mannen staan vast in de rij voor me.’ Hij zoekt z’n soulmate/liefde van z’n leven en wil samen oud worden. Ik geloof alleen allang niet meer in ‘happily ever after’ dus gaat er bij mij al een eerste subtiel alarmpje af. Beetje zoals je eerste wekker afgaat, maar waarna je weet dat je nog even lekker door kunt snoozen. Ik blijf dus positief: wie weet loopt mijn soulmate nog ergens rond? En misschien zit ie zelfs op Tinder? Immers, iedereen kent toch wel minimaal 3 personen in z’n omgeving die de ‘ware’ gevonden heeft via online dating? Misschien is dit hem wel?

Ik klik hem dus nog niet weg. Zijn verhaal gaat verder… Hij vertelt waar hij vandaan komt: -Frans/Schots/Amerikaans- en wat voor werk hij doet: hij zit in het vreemdelingen legioen/ is private contractor (huurling)/maakt deel uit van de US Special Forces. Hij heeft het nodige drama gekend in zijn leven, maar is op zoek naar een vrouw die zijn leven weer zin kan geven. Dit vrijwel identieke verhaal is mij afgelopen 3 maanden maar liefst 3 keer overkomen.

Laat ik beginnen met de legionair Français. Ik zat op Mallorca toen hij op m’n Happn voorbij kwam.

Marc was Fransman, woonden op Formatera (Balearen) en zat dus zogezegd in het Légion étrangère. En was op dat moment op een vredesmissie in West Afrika. Toen ik hem vroeg of hij z’n familie niet miste, vertelde hij dat hij wees was en geen familie had. Z’n ouders waren overleden toen hij jong was (en hij was enigst kind). Er kwam natuurlijk een hartverscheurend verhaal waar menig vrouwelijke reddende engel syndroom flink door aangewakkerd zou worden. Deze lone soldier was alleen even vergeten dat je op Happn de afstand kunt zien tussen jou en je Crush. 170 km was de afstand die ons slechts scheidde…. Formatera klonk waarschijnlijker dan de Afrikaanse Westkust. Toen ik hem daarmee confronteerde, werd onze crush al snel van zijn kant ongedaan gemaakt. Au revoir Marc. Het was kort maar… nou, enkel kort dus…

To be continued… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s