Weer terug op Tinder

Alweer terug op Tinder …. Zo begint mijn profielomschrijving op Tinder…☹

Wie had dat gedacht na zo’n intens jaar vol blijdschap en verdriet. Zeven maanden dacht ik in het gezelschap te zijn van een serieuze, leuke, passievolle en attente vent. Een man met wie ik een emotionele en intellectuele klik had, gemeenschappelijke interesses, iemand die me inspireerde en wiens intenties ik genoeg vertrouwde om hem vrij snel te introduceren binnen mijn familie, in een periode die voor mij en mijn familie best heftig was, na het overlijden van m’n moeder. Een kerel die mij vergezeld heeft op een emotionele reis naar Italië en tijdens die reis mij dagelijks minimaal 5 keer zijn liefde verklaarde.

Het feit dat ik mijn blog weer oppak, zegt genoeg! Ik ben niet zozeer verdrietig dat het uit is. Maar de manier waarop, was niet zo smaakvol. Dat heeft me eigenlijk vooral gekwetst en is de aanleiding om weer even lekker los te gaan op m’n digitale papier. Overigens heb ik daar wel even over getwijfeld gezien zijn positie… Maar aan de andere kant… eikels die mij kwetsen, komen in mijn blog…

Meneer heeft het namelijk uitgemaakt per email!!!

Nee, ik maak geen grapje. Een volwassen man van 52 jaar met een zeer respectabele job, waarin eerlijkheid en integriteit voorop staan, heeft mij op een zaterdagnacht per email laten weten dat ie ermee wilde stoppen. De ‘verbinding’ tussen ons was er niet meer en hij wilde me even alvast voorinformeren hoe hij erin ‘zat’. Dat de verbinding weg was klopt inderdaad, alleen was ik nog wel voornemens om het een kans te geven. Alleen is ook maar alleen en met de donkere dagen in het vooruitzicht…Bovendien hebben we echt wel een heel bijzondere klik gehad in het begin, dus de moeite waard om te onderzoeken waar die klik gebleven is.

Natuurlijk ben ik na deze actie flink afgeknapt op dit ‘slap weekdier’ (las ergens dat iemand die het per email uitmaakt een slap weekdier is en dat vond ik erg passend) dus eigenlijk wel opgelucht dat het over is. Hij noemde zichzelf in de mail geen ‘quitter’… Achteraf gezien voelde ik wel steeds vaker aan dat deze charmante en charismatische ‘familie man’ eigenlijk een heel onzeker mannetje is en z’n ego -buiten z’n werk om- heel broos. Dus misschien had ik deze slappe actie van hem wel kunnen verwachten.

Hij had duidelijk twee kanten; twee verschillende gezichten. Terwijl hij vakgenoten inspireerde met z’n kennis en toewijding aan het ‘mooie’ vak, zijn bijna poëtisch krachtige taalgebruik, zijn carrière zelfs in die periode met lof bekroond werd, werd ik stelselmatig ‘lekker ding’ genoemd, zat hij regelmatig uit z’n neus te eten, liep hij in oude, versleten polo’s uit het vorige decennium (ik kan het woord ‘consuminderen’ echt nooit meer aanhoren) en had hij blijkbaar geen idee waar een wc borstel voor bedoeld was.  Allemaal zaken waar ik nou niet echt heel opgewonden van werd.

Hij pretendeerde een diepgaande interesse in nieuws, literatuur en cultuur te hebben, maar las het AD, die hij nog steeds ‘gratis in de bus kreeg’ (alleen de Telegraaf is nog net iets oppervlakkiger en die lees ik 😉), keek op z’n 98 inch!!! (overcompensatie?) smart tv eigenlijk alleen maar sport (met name wielrennen en voetbal) en nam me mee naar de blockbuster Top Gun terwijl hij zo ‘dol was’ op Franse en Italiaanse filmhuisfilms. En als ergens de service niet naar zijn zin was of hij kreeg niet de gewenste ‘privileges’, was hij echt niet te genieten. Allemaal kleine onhebbelijkheden, halve waarheden en slechte excuses, waardoor mijn hevige verliefdheid steeds meer bekoelde.

Achteraf gezien zegt het wel het meest over hem dat mensen met hem ‘wegliepen’ toen hij onlangs op een congres verkondigde hoe belangrijk het is om juist het ‘persoonlijke en echte’ contact weer aan te gaan met de klant nu bedrijven steeds digitaler worden….Dat nou juist hij het uitmaakt met een emailtje….

I rest my case…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s