Het geheime recept

 

Een kleine kale Tibetaanse monnik zette het dampende bord voor zijn neus. De zoetige, weeïge lucht van het grijzige gerecht vulde het sober ingerichte restaurant. Op de achtergrond klonk Tibetaanse pling plong muziek. De culinair recensent snoof diep de sterke geur op van haar befaamde Tripe Tibétain Végétarien voordat hij een hap nam en keek even naar de tengere gestalte tegenover hem. De kaars op tafel verlichtte haar gezicht, maar haar diepliggende oogkassen verdwenen in de schaduw. Het zachte, vochtige prutje verdween tussen zijn bebaarde lippen. Hij liet het even rusten in zijn mond en sloot zijn ogen om de smaak beter te identificeren voordat hij doorslikte.

Alhoewel pens niet zijn favoriete gerecht was, kon hij niet ontkennen dat dit het best bereidde orgaanvlees was dat hij ooit had geproefd. Hij keek haar aan en knikte bevestigend. Ze glimlachte verlegen terug. ”Ik weet dat u uw recept al jaren geheim houdt, maar voor ons vooraanstaande culinaire blad zou ik toch graag willen vragen welk hoofdbestandsdeel u gebruikt voor deze vegetarische pens? Ik zou namelijk zweren dat ik echt vlees proef“, was het eerst wat de recensent zei.  De boeddhistische kokkin keek hem even nadenkend aan voordat ze antwoordde: “Vanuit mijn geloof mag ik geen dieren doden, dus ik kan u verzekeren dat ik geen dierenvlees gebruik voor deze pens. Ik verklap mijn geheime recept inderdaad liever niet, maar omdat u zo’n speciale gast bent, nodig ik u graag uit om na de maaltijd mijn keuken te bezoeken”. In gedachte zag ze haar flinterdunne fileermes al een haarfijne incisie maken in zijn vadsige en behaarde pens; hoe zijn ingewanden eruit glijden, bloederig en glibberig, klaar om tot moes gemalen te worden in de gehaktmolen. En tenslotte zijn laatste blik wanneer hij beseft dat hijzelf het belangrijkste bestandsdeel zou worden van haar befaamde Tripe Tibétain Végétarien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s